30. мар 2018. Navigation, News

Aurora green tradcionalno učesnik Kongresa studenata tehnike

„Potencijal savremenih informacionih tehnologija“ bio je centralna tema ovogodišnjeg, petog po redu, Kongresa studenata tehnike, koji je održan od 15. do 18. marta na Zlatiboru. Na ovu temu bilo je održano 15 predavanja predavača različitih profila i struka koji su bili raspoloženi da svoje znanje i iskustvo podele sa budućim kolegama.  Koncept skupa, koji podrazumeva razmatranje najaktuelnih tema iz tehničko-tehnoloških nauka privukao je veliki broj fakulteta – učesnika Kongresa, koji iz godine u godinu raste. Organizatori su Savez studenata Mašinskog fakulteta i Savez studenata Rudarsko geološkog fakulteta, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Velika nam je čast da je poziv za učešće na ovakvom skupu drugu godinu za redom dobilo i naše preduzeće, čime je prepoznat naš rad i nastavila se dugogodišnja sradnja. Tako se među predavačima našla i naša koleginica Jadranka Radosavljević, koja je držala predavanje na temu „Procena rizika i analiza posledica od hemijskog udesa primenom programskog paketa Aloha“.

Ostale publikovane teme bile su:

  • Doc. dr Emil Veg „Informacione tehnologije u inženjerskoj praksi“
  • Miroslav Kiš, vođa kontrole kvaliteta u kompaniji „Gorenje tiki“ „Doživljaj tople vode“
  • Doc. dr Vojislav Simonović „Geoinformaciono upravljanje u preciznoj poljoprivredi“
  • Mast.inž.maš. Miloš Petrašinović i inž.maš. Mihailo Petrović „Simulirano upravljane letelicama“.
  • Doc. dr Ognjen Peković „Upravljanje životnim ciklusom proizvoda – savremena softverska rešenja“.
  • Prof. dr Časlav Mitrović i doc. dr Goran Vorotović „Mašinstvo i informacione tehnologije“.
  • Master naftnog inženjerstva Srđan Vlajković „Rešavanja sajber bezbednosnih pretnji i njihovoj izloženosti u daljinskom upravljanju“
  • Prof. dr Ranka Stanković „Život i priključenija Digitalnog dokumenta“.

Pored toga predavanje ispred kompanije „SGS“ održale su Ivana Tepčević i Jovana Zečević na temu „Kako osigurati čuvanje vaših podataka – CLOUD sertifikacija“, dok su predavači iz Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu držali par predavanja, simulacija i radionica.

Kongres studenata tehnike podržali su :

„Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja“, „Elektroprivreda Srbije“,  „Rudarsko-geološki fakultet“, „Mašinski fakultet“,“SGS“, „Atlantic grupa“, „Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu“, „Aurora green“, „City fitness club“.