28. дец 2020. News

Započeta uspešna saradnja sa kompanijom „IKEA SRBIJA“

Kompanija „IKEA SRBIJA“ je fanšiza svetski poznatog brenda „IKEA“ koja danas poseduje veliki maloprodajni lanac sa preko 172.000 zaposlenih, 375 robnih kuća u 28 zemalja i poslovnim operacijama u čak 43 zemlje širom sveta.

U cilju provere sistema upravljanja zaštitom životne sredine, kompanija „IKEA SRBIJA“ se obratila nezavisnom konsultantu zahtevom za sprovođenje provere (audita) u oblasti zaštite životne sredine, koji se sastoji od analize dostupne dokumentacije u oblasti zaštite životne sredine i in-house (terenske) provere način i postupka upravljanja životnom sredinom na lokaciji preduzeća u ulici Astrid Lindgren 11, Beograd. Saradnja je započeta 4.12.2020. godine, kada je sklopljen ugovor između dve kompanije i ugovorena izrada Audita stanja životne sredine na lokaciji prodajnog mesta-robne kuće.

Konsultanti „Aurora green“ d.o.o. su nakon izvršenih provera izradili Izveštaj o stanju životne sredine u „IKEA SRBIJA“ d.o.o. U postupku izrade samog izveštaja, konsultanti su radili sa zaposlenima koji su zaduženi za pitanja zaštite životne sredine „IKEA SRBIJA“ d.o.o., ali i sa drugim zaposlenima koji su angažovani na tehničkim, pravnim i komercijalnim poslovima. Generalni cilj Audita stanja životne sredine je da se utvrdi sadašnje stanje i procena usaglašenosti sa propisima iz oblasti zaštite životne sredine Republike Srbije.

Po izvršenoj analizi dostupne dokumentacije u oblasti zaštite životne sredine, obavljenih intervjua sa zaposlenima, terenske posete lokaciji radi prikupljanja podataka o sadašnjem stanju, izrađen je Izveštaj o stanju životne sredine u „IKEA SRBIJA“ d.o.o. Predmetni Izveštaj o stanju životne sredine u „IKEA SRBIJA“ d.o.o. izrađen je i predat klijentu u štampanom obliku i u elektronskoj formi, na srpskom i engleskom jeziku.

Izveštaj je odobren od strane klijenta, te su obe strane zadovoljne izašle iz ovog projekta, a nagoveštena je i potencijalna saradnja na novim projektima u toku 2021. godine.